Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ

 • 8ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

  ΚΥΠΡΟΣ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Υπό την αιγίδα και συνοδείαν

του Πρωτοπρεσβύτερου πατρός Γεωργίου Κοντογιώργη

 • Αεροπορικώς: Από 30/04/2019 έως 07/05/2019

   

  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

   

  Τρίτη, 30/04/19  

 • Αθήνα – Λάρνακα-   Ξενάγηση στη ΛευκωσίαΏρα 05:00΄. Συγκέντρωση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιά και μεταφορά στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, από όπου στις 08:10΄ θα πετάξουμε με την Aegean Airlines για τη Λάρνακα, με άφιξη στις 09:50΄. Αμέσως μετά την έξοδό μας από το Αεροδρόμιο, θα επισκεφθούμε τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου και θα προσκυνήσουμε τον δεύτερο Τάφο του αγαπημένου φίλου του Χριστού, Αγίου Λαζάρου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Κυπριακή πρωτεύουσα, τη Λευκωσία. Η ξενάγησή μας εδώ θα αρχίσει από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά την πρόσφατη τραγωδία του νησιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα φυλακισμένα Μνήματα όπου βρίσκονται οι απέριττοι Τάφοι των ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα (1955 – 1959), τα κελλιά των μελλοθανάτων και η αγχόνη όπου οι Άγγλοι εξετέλεσαν τους ήρωες, την Πράσινη Γραμμή, την παλαιά πόλη με τα Ενετικά τείχη της, το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

  Μεταφορά στη Λεμεσό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

   

  Τετάρτη, 01/05/19                   

 • Ολοήμερη εκδρομή στο Τρόοδος Λάρνακα – Τελ Αβίβ – ΙεροσόλυμαΜετά το πρωινό αναχωρούμε για το Όρος Τρόοδος, όπου βρίσκεται η ιστορική Μονή Κύκκου. Η Μονή Κύκκου είναι αφιερωμένη στην Παναγία και είναι κτίσμα του 1100 μ.Χ. Κατέχει μία από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Ευαγγελιστή Λουκά. Σε απόσταση 3 χλμ. από την Μονή, στο Θρονί, θα επισκεφθούμε τον Τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Παναγίας της Τροοδίτισσας, κτίσμα του 13ου μ.Χ. αιώνα, στην οποία φυλάσσεται πολύτιμη εικόνα της Παναγίας. Συνεχίζουμε για τη Λάρνακα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Στη συνέχεια μεταφορά στο Αεροδρόμιο, από όπου στις 01:00 θα πετάξουμε με την Aegean Airlines για το Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ με άφιξη στις 02:00΄. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Ιερουσαλήμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

   

  Πέμπτη, 02/05/19                    

 • Στην ΙερουσαλήμΜετά το πρωινό θα μεταβούμε στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, όπου θα κλίνουμε γόνυ ενώπιον του Παναγίου Τάφου του Κυρίου και του Φρικτού Γολγοθά και θα ξεναγηθούμε λεπτομερώς στα εντός του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως παρεκκλήσια και προσκυνήματα. Στη συνέχεια θα οδοιπορήσουμε στην Παλαιά Πόλη, όπου θα δούμε την Οδό του Μαρτυρίου, θα επισκεφθούμε το Πραιτώριο (Φυλακαί του Κυρίου), τον Οίκο Ιωακείμ και Άννης (τόπος Γεννήσεως της Θεοτόκου), και θα καταλήξουμε στη Γεθσημανή (τάφος της Παναγίας, τόπος του Μαρτυρίου του Αγίου Στεφάνου και τόπος της προσευχής και αγωνίας του Κυρίου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

   

  Παρασκευή, 03/05/19           

 • Όρος Θαβώρ – Ναζαρέτ – Κανά – Καπερναούμ – ΤιβεριάδαΝωρίς το πρωί αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας, στο βόρειο Ισραήλ. Εδώ θα επισκεφθούμε το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου, τη Ναζαρέτ, η οποία πρώτη άκουσε το μήνυμα της σωτηρίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον, την Ι. Μονή Αγίων Αποστόλων στην Καπερναούμ, στην οποία πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου στις ακτές της λίμνης της Τιβεριάδος και την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

   

  Σάββατο, 04/05/19                  

 • Φρέαρ Ιακώβ – Ιορδάνης ποταμός
 • Μονή Αγίου Γερασίμου – ΙεριχώΚατά την σημερινή ημέρα θα επισκεφθούμε: την Ι. Μονή του Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή, γενέτειρα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών), την Ι. Μονή του Τιμίου Σταυρού όπου ο Λωτ εφύτευσε το τρισύνθετον δένδρον του Τιμίου Σταυρού, την περιοχή της Σαμάρειας, όπου βρίσκεται το μαρτυρικό προσκύνημα του Φρέατος του Ιακώβ, στο οποίο πραγματοποιήθηκε ο διάλογος του Κυρίου με τη Σαμαρείτισσα και όπου το 1979 εσφάγη ο ηρωικός Ηγούμενος της Μονής Άγιος Φιλούμενος ο Κύπριος, τον Ιερό ποταμό Ιορδάνη, στο σημείο που βαπτίσθηκε ο Κύριός μας, όπου θα γίνει αγιασμός και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών, την ακριτική Ι. Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, του μετά λέοντος εικονιζομένου, την πόλη της Ιεριχούς όπου βρίσκονται η Ι. Μονή του Προφήτου Ελισσαίου με τη γέρικη συκομορέα του Ζακχαίου και το Σαραντάριο Όρος, που είναι ο τόπος της προσευχής και των πειρασμών του Κυρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

   

  Κυριακή, 05/05/19                  

 • Στην ΙερουσαλήμΤο πρωί θα επισκεφθούμε το Λόφο Σιών όπου βρίσκονται: α) Ο τόπος του Μυστικού Δείπνου, β) Ο τόπος Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και γ) Ο τάφος του προφητάνακτος Δαβίδ, την Ι. Μονή Μεγάλης Παναγίας, όπου βρίσκεται ο Τάφος της Αγίας Μελάνης και την Ι. Μονή Σαϊδανάγιας. Χρόνος ελεύθερος στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

   

  Δευτέρα, 06/05/19                  

 • Μονή Χοζεβά – Μονή Αγίου Θεοδοσίου –
 • Μονή Αγίου Σάββα – ΒηθλεέμΚατά την σημερινή ημέρα θα επισκεφθούμε: το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου), την Ι. Μονή Χοζεβά, όπου βρίσκεται το σπήλαιο στο οποίο ο προφήτης Ηλίας παρέμεινε επί 3,5 χρόνια τρεφόμενος υπό του κόρακος και όπου ο Θεοπάτωρ Ιωακείμ προσηύχετο δια να λάβει παρά του Κυρίου τέκνον, τη Βηθανία (Ιερά Μονή Λαζάρου, Μάρθας και Μαρίας), την Ι. Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων, την Ι. Μονή του Αγίου Σάββα (προαιρετικά, άβατος διά γυναίκας) στα βάθη της ερήμου της Ιουδαίας και τον Ιερό Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα κλίνουμε γόνυ ενώπιον του Ιερού Σπηλαίου της Θείας Γεννήσεως και θα ξεναγηθούμε στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο Σπήλαιο των Σφαγιασθέντων Νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

   

  Τρίτη, 07/05/2019                    

 • Επιστροφή στην ΕλλάδαΠρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για προετοιμασία αναχωρήσεως.

  Ώρα 15:00΄. Αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας για τη Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και εν συνεχεία για το Αεροδρόμιο, από όπου, με την Aegean Airlines και πάλι, θα πετάξουμε στις 19:20΄ για την Αθήνα.

   

  ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

   

  Συμπεριλαμβάνονται:

  1)    Το αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Λάρνακα/Λάρνακα-Τελ Αβίβ/Τελ Αβίβ-Αθήνα.

  2)    Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Pefkos (3 αστέρων) στη Λάρνακα, σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, με πρωινό.

  3)    Ένα γεύμα στη Λάρνακα εντός ξενοδοχείου.

  4)    Έξι (6) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Holy Land (3 αστέρων superior) στην Ιερουσαλήμ, σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, με πρωινό.

  5)    Έξι (6) γεύματα εντός ξενοδοχείου.

  6)    Όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

  7)    Φόροι αεροδρομίων.

  8)    Ξεναγός – συνοδός του γραφείου μας.

  9)    Η άνοδος με ταξί στο Όρος Θαβώρ.

  10)     Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  11)     Φιλοδωρήματα.

  12)     Η μεταφορά στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μετ΄ επιστροφής.

   

                                                                

  Δεν συμπεριλαμβάνονται:

  1)    Προαιρετικές εκδρομές και εκδηλώσεις.

  2)    Η μετάβαση στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα (Ευρώ 10).

  3)    Η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία.

  4)    Η άνοδος με τελεφερίκ ή με ταξί στο Σαραντάριο Όρος.

  5)    Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

   

 

*Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.

 

Πληροφορίες κρατήσεις Θέσεων
π. Γεώργιος 2104529640 – 2104627959
6977561253
Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος
Παρακαλώ για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας
Επικοινωνήστε άμεσα.