Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ  8 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ- ΣΙΝΑ

Υπό την αιγίδα και συνοδείαν του Πρωτοπρεσβύτερου πατρός Γεωργίου Κοντογιώργη

Αεροπορικώς  Από 10/04/2018 έως 17/04/2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ιεροσόλυμα -Σινά

1η Ημέρα Τρίτη 10/04/18               ΑΘΗΝΑ-TEΛ ABIB– ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στο προκαθορισμένο σημείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 07:30π.μ. Άφιξη στις 09:30π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα και εν συνεχεία κατεύθυνση   για τα Ιεροσόλυμα, όπου θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο.  Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχειο μας στην Ιερουσαλήμ,  δείπνο, διανυκτέρευση

2η Ημέρα Τετάρτη 11/04/18                     ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον).  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

3η Ημέρα Πέμπτη 12/04/18                      ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΣΙΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε  για το όρος Σινά. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στη Νεκρά Θάλασσα και στην κοσμοπολίτικη πόλη Eilat (στα σύνορα Ισραήλ – Αιγύπτου), όπου βρίσκεται το περίφημο ενυδρείο (προαιρετικό). Αργά το απόγευμα άφιξη στο Σινά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. Το βράδυ για όσους επιθυμούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, εκεί που παρέλαβε ο Μωυσής τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου.             

4η Ημέρα Παρασκευή 13/04/18                    ΣΙΝΑ -ΙΕΡΙΧΩ         

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα.  Άφιξη κατά τις απογευματινές ώρες, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

5η Ημέρα Σαββάτο 14/04/18                             ΙΕΡΙΧΩ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος) και το Σαραντάριο Όρος. ,την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου και τη θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου ). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Κυριακή 15/04/18                            ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στα Ιεροσόλυμα για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι.   Προδρόμου), το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Δευτέρα 16/04/18         ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων για προσκύνημα και   αγορές, καθώς και περιήγηση σε διάφορα μοναστήρια όπως η Ι.Μ. Σαϊδανάγιας, η Ι.Μ. Μεγάλης Παναγιάς κ.α. Στη συνέχεια Έπειτα θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου), το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα Τρίτη 17/04/18              ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΑΘΗΝΑ

Μετα το πρωϊνό εχουμε ελευθερο χρόνο μεχρι τις 12:00, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και  θα επισκεφθούμε  την Παλαιά Ιόππη, εν συνεχεία  θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Αρχαγγέλων και θα ακολουθήσει πανοραμική ξενάγηση της σύγχρονης πόλης του Τελ Αβίβ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο, Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19:45 μ.μ. Άφιξη στην Αθήνα στις 22:00 μ.μ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Περιλαμβάνονται: 

 • Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Tel Aviv – Αθήνα)
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
 • 7 Πρωινά και 7 γεύματα (μπουφέ)
 • Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
 • Φόροι αεροδρομίων, συνόρων
 • Βίζα Αιγύπρου
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση (αστικής ευθύνης)
 • Ταξιδιωτική τσάντα
 • Συνοδός – ξεναγός

 

*Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.

Δεν περιλαμβάνονται:
Οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό

Πληροφορίες κρατήσεις Θέσεων
π. Γεώργιος 2104529640 2104627959
6977561253
Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος
Παρακαλώ για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας
Επικοινωνήστε άμεσα.