ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΡΗΣΙΕΣ

Η ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η τοπική μας Εκκλησία εόρτασε την μνήμη του Οσίου Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ.κ. Γερόντιος.
Την παραμονή της εορτής Σάββατο 2 Ιουλίου (ν.ημ) πραγματοποιήθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Υπαπαντής του Κυρίου Αιαντείου Σαλαμίνος, χοροστατουντος του ποιμενάρχου μας. Τον εσπερινό παρακολούθησε πλήθος πιστών απο όλο το νησί καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Σαλαμίνος κ. Ι. Τσαβαρής ο οποίος εξέφρασε στον Σεβασμιώτατο θερμές ευχές.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς προεξάρχοντος της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου συμπαραστατουμένου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής κ. Χρυσοστόμου και βεβαίως του εορτάζοντος ποιμενάρχου μας.

Πλήθος πιστών κατέκλεισε από νωρίς το πρωί τον Καθεδρικό Ναό για να συμπροσευχηθεί και να ευχηθεί στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο ενώ παρέστησαν αρκετοί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, όπως οι βουλευτές κ.κ. Μελάς, Νεράντζης και Τραγάκης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιώς περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Στην ομιλία του ο  Μακαριώτατος αφού ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Πειραιώς, μίλησε για την ανάγκη της προσευχής στην σημερινή συγκυρία για την χώρα και τον κόσμο ολόκληρο καθώς και για τις ευθύνες που έχουμε ως πολίτες ωστε να επανέλθει η χώρα στην σωστή οδό. “Εαν όλες αυτές οι χιλιάδες των πολιτών που συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, αντί να υβρίζουν και να μουτζώνουν, σήκωναν τα χέρια ψηλά και προσεύχονταν, ο Θεός θα μας έδειχνε τον δρόμο” είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και όλους τους παρισταμένους, μίλησε για τον βίο του Οσίου Γεροντίου και για το θαύμα της Παναγίας κατά το οποίο εξήλθε ύδωρ από βράχο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος δώρησε καλαίσθητοη ράβδο στον Σεβασμιώτατο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στο μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου τρισάγιο εις μνήμην του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτου Γεροντίου Α΄.

Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε και τηλεφωνικά τις ευχές από τοπικούς άρχοντες αλλά και δεκάδες απλούς πολίτες που δεν είχαν την ευκαιρία να παραστούν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

————————-

Δείτε φωτογραφίες από την Θ. Λειτουργία εδώ

Δείτε βίντεο από την Θ. Λειτουργία εδώ

Previous post

Με λαμπρότητα η εορτή του Οσίου Γεροντίου

Next post

Με κατάνυξη και ζεστασιά τα Χριστούγεννα

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος