Γύρω από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς έχει βλαστήσει κοντά έναν αιώνα τώρα μια πλούσια και δραστήρια ενοριακή κοινότητα με πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.

Εφημέριος του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κοντογιώργης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως μας.

Από τις πρώτες μέριμνες των ενοριτών μας υπήρξε η σύσταση Φιλοπτώχου Αδελφότητος η οποία λειτουργεί υπό την επωνυμίαν«Αι Αγίαι Μυροφόροι». Υπό την προεδρίαν του εκάστου εφημερίου η Φιλόπτωχος Αδελφότης  προσφέρει σημαντικά βοηθήματα εις απόρους και πάσχοντας της περιοχής μας με μόνο γνώμονα το μέγεθος της ανάγκης.

Πάγιες φιλανθρωπικές δραστηριότητες είναι:
Α) Η κατά τις εορτές Χριστουγέννων και Πάσχα υλική και οικονομική βοήθεια εις απόρους οικογενείας
Β) Επισκέψεις εις κατά τόπους ιδρύματα, ορφανοτροφεία, γηροκομεία, φυλακές, νοσοκομεία
Γ) Έκτακτα οικονομικά βοηθήματα κατά περιόδους σε ασθενείς, προς μετάβαση των δια θεραπεία.

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης του Ναού μας εορτάζει την Κυριακή των Μυροφόρων.

Το προεδρείο της Φιλοπτώχου Αδελφότητος στο οποίο προεδρεύει ο εκάστοτε εφημέριος, αποτελούν σήμερα οι κυρίες  Λαμπροπούλου Μαρία, Σιδέρη Κυριακή, Φραγκούλη Στυλιανή, Μαυροπούλου Ελένη και  Τριανταφύλλου Αφροδίτη

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΙΕΡΟΨΑΛΤΑΙ

Στον Καθεδρικό μας Ναό ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία της Ι. Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Βυζαντινής Μουσικής κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ

Στον Ναό μας λειτουργούν τμήματα Ανωτέρου και Κατωτέρου Κατηχητικού Σχολείου, στα οποία τα παιδιά μας αλλά και οι μεγαλύτεροι έχουν την δυνατότητα της γνωριμίας με την Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση.

Κατηχηταί : Ανωτέρου Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κοντογιώργης,
Κατωτέρου Νικολαϊδου Δωροθέα και Κοντογιώργη Αντωνία

Υπεύθυνος Ιεροπαίδων και ευταξίας Ιερού Ναού Βάτσος Αδαμάντιος.