ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΡΗΣΙΕΣ

Άξιοι! Νέοι Λειτουργοί και Διάκονοι του Θυσιαστηρίου

Σε δύο νέες χειροτονίες προέβη το περασμένο Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ.κ. Γερόντιος.   Η πρώτη χειροτονία ήταν του Ιεροδιακόνου π. Ιωάννη Κάτσαρη ο οποίος προήχθη εις Πρεσβύτερο ενώ η δεύτερη του κ. Προκοπίου Μπούτση ο οποίος έλαβε  τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης αυτόν του Ιεροδιακόνου.

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Οι χειροτονίες πραγματοποιήθηκαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, παρουσία εκατοντάδων πιστών που έσπευσαν να συμπροσευχηθούν για την στερέωση των νέων μελών του Ιερού Κλήρου.

 

Μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν και οι δύο κληρικοί  και τους ευχήθηκε καλή υπομονή και δύναμη.

 

«Να έχετε μέσα στην ψυχή σας άσβεστη τη δάδα της πίστεώς και να την μεταλαμπαδεύσετε στους πιστούς. Να είστε ανυποχώρητοι στα της πίστεως. Να μην αλλοιωθείτε από τις σειρήνες του διαβόλου αλλά να κρατήσετε υψηλά το μέγα υπούργημα της Ιερωσύνης.» Τόνισε δε ότι η Ιερωσύνη δεν είναι επαγγελματικός προσανατολισμός αλλά κλίση επουράνια και θυσία. 

 

Previous post

Το Σάββατο δυο Χειροτονίες στον Καθεδρικό Ι.Ν. Πειραιώς

Next post

Η Ι.Μητρόπολις κοντά στους απόμαχους της ζωής

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος