ΝΕΟΤΗΤΑ

Αγιασμός για την έναρξη της κατηχητικής χρονιάς

Με την χάρη της Κυρίας Θεοτόκου και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ξεκίνησε η νέα κατηχητική χρονιά της ενορίας μας ,του Καθεδρικού Ι.Ν.  Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Με τον Αγιασμό που έγινε μετά το πέρας της Κυριακάτικής Θείας Λειτουργίας, παρουσία των κατηχητριών, πολλών μαθητών και γονέων, έγινε η έναρξη των κατηχητικών σχολείων της ενορίας μας.

Ο π. Γεώργιος προϊστάμενος του Ιερού Ναού, υπεύθυνος των κατηχητικών και κατηχητής στο Ανώτερο κατηχητικό τμήμα , μετά τον Αγιασμό έδωσε ευχές σε μαθητές και κατηχητές για τη νέα κατηχητική χρονιά και με ένα σύντομο λόγο του ανέφερε γιατί πρέπει τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι να προσέρχονται στα κατηχητικά.

Εἰπε χαρακτηριστικά πως «τα παιδιά είναι σαν το σφουγγάρι και ερχόμενα στο κατηχητικό λαμβάνουν οδηγίες για το πώς θα διάγουν την ζωή τους μέσα και έξω από την Εκκλησία και όσα χρόνια και να περάσουν αυτές οι οδηγίες θα τους μείνουν αποτυπωμένες, από αυτή τη στιγμή που τις ακούνε έως ότου γίνουν ενεργοί πολίτες μέσα στην κοινωνία .Έτσι για να ζήσει ένας άνθρωπος και μια κοινωνία σωστά χρειάζονται οι οδηγίες του δημιουργού του ανθρώπου. Αυτός ο Δημιουργός είναι ο άγιος Τριαδικός Θεός και οι οδηγίες είναι οι εντολές του. Αυτές τις οδηγίες δεν μπορούμε να τις βρούμε από μόνοι μας. Χρειάσθηκε να έρθει για να μας τις αποκαλύψει

Αυτό το θέλημα του Θεού προσπαθούν οι κατηχητές να μεταφέρουν στα παιδιά και γενικώς η Αγία Εκκλησία σε όλους τους πιστούς, οργανώνοντας κατηχητικά μαθήματα, κηρύγματα και ομιλίες.

Η κατήχηση, η ακρόαση του Λόγου του Θεού, η μελέτη της Αγίας Γραφής πρέπει να γίνεται καθ’ όλη τη ζωή μας. Ο Λόγος του Θεού δεν είναι γνώση αλλά τροφή, για να ζήσει ο κόσμος”.

Στο τέλος με την ευλογία του Αγιασμού τα παιδιά έλαβαν και ένα μικρό κέρασμα προσφερόμενο από τις κατηχήτριες .

Previous post

Η εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού

Next post

Η Ι. Μνήμη του Αγίου Κυπριανού στον Ναό μας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ