ΝΕΑ

Αιωνία η μνήμη αυτών.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση τελέσθηκε Αρχιερατικό κτητορικό μνημόσυνο στον Καθεδρικό μας Ιερό Ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ.Γεροντίου.

Με αφορμή το Ιερό σαρανταλείτουργο που τελείται αυτές τις Άγιες ημέρες που διανύουμε έως ότου φτάσουμε στην χαρμόσυνη εκείνη ημέρα της Γεννήσεως του Κυρίου μας, τα τελευταία χρόνια είναι σύνηθες να τελείται ένα μνημόσυνο-προσευχή ως ελάχιστο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που προσέφεραν, κοπίασαν με κάθε τρόπο στον καθεδρικό Ιερό μας Ναό.

Ο εφημέριος του Ι.Ναού π. Γεώργιος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο μνημόσυνο ονομάζεται κτητορικό διότι σε αυτό μνημονεύονται τα ονόματα όλων αυτών που κοπίασαν όλα αυτά τα χρόνια για την λαμπρότητα της εκκλησίας μας.
Για όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας γαλουχήσουν με τα έργα τους και τις πράξεις τους ώστε να γίνουμε κι εμείς συνεχιστές της Αγίας αυτής αποστολής.
Δηλαδή όλων των διατελεσάντων , Αρχιερέων ,Ιερέων, Διακόνων εκκλησιαστικών επιτρόπων, ιεροψαλτών, δωρητών, ευεργετών και τα ονόματα όλων αυτών που κοπίασαν για τον ευπρεπισμό και την αδιάκοπη λειτουργία του Ιερού μας Ναού τόσο στο λειτουργικό όσο και στο φιλανθρωπικό έργο.
Αιωνία η μνήμη αυτών.

Previous post

Προσκύνηση Των Ιέρων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου

Next post

Αγιος Νικόλαος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ