ΝΕΑ

Δεκαπενταυγουστος το Πάσχα του Καλοκαιριού

Με την χάρη της Παναγίας μας, εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου στον ομώνυμο Καθεδρικό Ιερό Ναό, τόσο την παραμονή, όσο και την ημέρα της Εορτής. Πλήθος πιστών από τις ευρύτερες περιοχές, συνέρρευσαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου που είχε ευπρεπιστεί και στολιστεί κατάλληλα για την Θεομητορική εορτή.

Την παραμονή, Σάββατο 14/27 Αυγούστου 2016, τελέσθηκε ο μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Πειραιώς & Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής & Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου.
Προσήλθαν Ιερείς και Διάκονοι της τοπικής μας εκκλησίας για να τιμήσουν και αυτοί με την σειρά τους την Κοίμηση της Θεομήτορος.
Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου , της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Λιμενικού Σώματος.
Στη συνέχεια εψάλησαν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο σε ιδιαίτερη εξέδρα που είχε τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο, μετά το πέρας των εγκωμίων τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κάνοντας αναφορά στο πρόσωπο της Κυρίας θεοτόκου και τις ευεργεσίες που μας παρέχει καθημερινά αρκεί εμείς να την επικαλεστούμε.
Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση του Ιερού Εικονίσματος και του Σεπτού Σώματος της επουράνιας Μητέρας μας, το οποίο είναι αντίγραφο της Γεθσημανής.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία ένοπλου τιμητικού αγήματος του πεζικού και της Φιλαρμονικής Μπάντας της Στρατιωτικής Διεύθυνσης Αθηνών, όπως και των νέων του Καθεδρικού μας Ναού που με παραδοσιακές στολές πλαισίωσαν το Σεπτό Σώμα της Θεομήτορος.
Πλήθη πιστών προσκυνητών προσήλθαν και εφέτος για να ανάψουν το κερί της ευλαβείας τους, να πραγματοποιήσουν το τάμα τους και να ασπασθούν την Θαυματουργό  Εικόνα της Παναγίας μας.

Τους πανέμορφους ύμνους, απέδωσε με Βυζαντινή λαμπρότητα, η χορωδία του Καθεδρικού μας Ναού, υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου καθηγητού κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Την κυριώνυμον ημέρα τελέσθηκε Αρχιερατκή Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μαςκ. Γεροντίου.
Το εορταστικό διήμερο ολοκληρώθηκε το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας με την τέλεση της Ιεράς Παρακλήσεως, έμπροσθεν του Θαυματουργού Εικονίσματος της Υπεραγίας Θεοτόκου.

https://www.flickr.com/photos/impcgr/albums/72157672064680961

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ

Previous post

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

Next post

Τον Σταυρό σου προσκυνούμε Δέσποτα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ