ΝΕΑ

Δύο έτη χωρίς την κυρά Δήμητρα

Επί τη συμπληρώσει δύο ετών από την προς Κύριον εκδημία της μακαριστής εν Χριστώ αδελφής Δήμητρας Λουδάρου, ετελέσθει Αρχιεράτικη Θεία Λειτουργία και ακολούθως Ιερό μνημόσυνο στον καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος και Υιού της απελθούσης κ. Γεροντίου, μετά του εφημερίου του Ιερού Ναού π.Γεωργίου.

Την προσευχή και την αγάπη τους εξέφρασαν τα τέκνα και τα εγγόνια της κεκοιμημένης, καθώς και τα μέλη της εκκλησίας μας τα οποία είχαν αρίστη συνεργασία μαζί της όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιόταν στο φιλανθρωπικό έργο της ενορίας μας.

Συγκίνηση και παράδειγμα προς μίμηση θα προκαλεί πάντα ο άμετρος σεβασμός της, προς την κυρία Θεοτόκο και την διακονία της στην εκκλησία, καθώς το εξέφραζε ανακουφίζοντας τον πόνο κάθε δοκιμαζομένου  που χτυπούσε την πόρτα του Ι.Ναού μας και πόσες άλλες ευεργεσίες… τις οποίες εμείς δεν γνωρίζαμε, με δωρεές σε ιδρύματα, αναμορφώσεις και ανακαινίσεις στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου γέμιζε την καθημερινότητά της.

Ακούραστη και δραστήρια στο θεάρεστο έργο της Φιλοπτώχου Αδελφότητος, ενώ με μεγάλη υπευθυνότητα ηγείτο της φιλανθρωπικής ομάδας που είχε δημιουργήσει με ονομασία:<<Μυροφόρες >>.Όπου κατά την Κυριακή των Μυροφόρων παρέθετε πλούσια τράπεζα στους πάσχοντας αδελφούς μας.

Ευχόμεθα, Ο Άγιος Θεός να τοποθετήσει την ψυχή της στους κόλπους του Αβραάμ του Ισαάκ και του Ιακώβ και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε όλους εμάς, που υπηρετούμε το φιλανθρωπικό έργο του Καθεδρικού μας Ι.Ναού
Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστος και αείμνηστος αδελφή ημών.
<<Καλή αντάμωση κυρά Δήμητρα>>

Previous post

Η καθιερωμένη μηνιαία επίσκεψη μας στα ιδρύματα.

Next post

Κυριακή Ορθοδοξίας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ