ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΡΗΣΙΕΣ

Η λαμπρά πανήγυρις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό Πειραιώς

Με κάθε μεγαλοπρέπεια η τοπική μας εκκλησία τίμησε την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως τη Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα, ομώνυμο Καθεδρικό Ιερό Ναό Πειραιώς.

 

 

Την παραμονή της εορτής πλήθος πιστών από ολόκληρη την μητροπολιτική μας περιφέρεια, γέμισε ασφυκτικά τον περικαλλή Ναό της Θεοτόκου για να παρακολουθήσει τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου Β΄.

Τους πανέμορφους ύμνους απέδωσε με βυζαντινή λαμπρότητα η χορωδία του Καθεδρικού μας Ναού υπό την διεύθυνση του μουσικολογιοτάτου καθηγητού κου. Αθανασίου 

Οι Ιερείς της τοπικής μας Εκκλησίας τίμησαν και πλαισίωσαν την ιερά πανήγυρη ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του Εσπερινού ο πιστός λαός του Θεού συνεχώς συνέρρεε με πίστη και σεβασμό, να προσκυνήσει τόσο το ιερό θαυματουργό εικόνισμα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όσο και το Πάνσεπτο Σώμα της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος έψαλλε επί ειδικής εξέδρας στον εξωτερικό χώρο του Ναού, τα Εγκώμια της Θεοτόκου και ακολούθησε η λαμπρά λιτανευτική πομπή με τη συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απευθυνόμενος προς τον πιστό λαό, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την σχέση του ανθρωπίνου γένους με την Μητέρα μας Θεοτόκο και κάλεσε τον λαό να μην χάνει τις ελπίδες του.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ

 

Previous post

Η ανάμνησις του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Σαλαμίνα

Next post

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην τοπική μας Εκκλησία

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος