ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΡΗΣΙΕΣ

Η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού εις τον Καθεδρικό Ι.Ν. Πειραιώς

Την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εόρτασε με πανηγυρικό τόνο η τοπική μας Εκκλησία. Εις όλους τους ενοριακούς ιερούς ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως, κλήρος και λαός έψαλλαν το «Σώσον κύριε τον λαόν Σου…» επικαλούμενοι την Χάρη και την Ευλογία του πανοικτίρμονος θεού.

Ο ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος Β΄ προεξήρχε της ευχαριστιακής συνάξεως εις τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς. Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον πιστό λαό, να μην φοβάται την Σταύρωση και τον Σταυρό, διότι μέσω αυτών ανοίγει η οδός προς τον Παράδεισο.

«Είναι πολλά τα προβλήματα της εποχής μας. Πολλές φορές νιώθουμε ότι κουβαλάμε έναν αβάσταχτο Σταυρό και άλλες φορές πως είμεθα ήδη εσταυρωμένοι επ’ αυτού. Όμως ο Κύριος βλέπει και ποτέ δεν ξεχνά να ανταμείβει τα πιστά Του τέκνα για τους κόπους και τα δάκρυα τους» είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας πως η πίστις σώζει.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

Previous post

Εκ περάτων συναθροισθέντες εν Πειραιει!

Next post

Χειροτονία Ιερέως από τον Σεβασμιώτατο στον Καθεδρικό Ι.Ν Πειραιώς

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος