ΝΕΑ

Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, Ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, με συλλειτουργό τον εφημέριο του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Κοντογιώργη.

Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία του Καθεδρικού μας Ι. Ναού υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου χοράρχου κ. Αθανάσιου Ιωαννίδη.
Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να εορτάσει αυτή την μεγάλη ημέρα της Πίστεως μας.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του είπε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να εορτάζουμε αυτή την ημέρα, τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας δια της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων, που δυστυχώς ξένα πρότυπα και μοντέλα επαναφέρουν την εικονομαχία, διότι σήμερα δεν θέλουμε τον άνθρωπο εικόνα του Θεού, αλλά εικόνα των δαιμόνων.

Έχουμε την τιμή να τιμούμε όλους αυτούς τους πατέρες της εκκλησίας μας οι οποίοι μέσα από τις δοκιμασίες που πέρασαν διατήρησαν την ορθότητα της Πίστεως μας και μας την άφησαν παρακαταθήκη:<<Στήκετε και κρατείτε τάς παραδόσεις άς εδιδάχθητε, είτε δια λόγου, εί δι΄επιστολής ημών>>.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων.

Previous post

Ο Εσπερινός της συγνώμης

Next post

Αρχιερατική Προηγιασμένη στον Καθεδρικό

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος