ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΡΗΣΙΕΣ

Με κατάνυξη και ζεστασιά τα Χριστούγεννα

Κατανυκτικές στιγμές στον καθεδρικό Ναό Πειραιώς ανήμερα των Χριστουγέννων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτατου Ποιμενάρχου μας.

Με κατάνυξη εορτάσθηκαν και εφέτος τα Χριστούγεννα σύμφωνα με το πάτριο εορτολόγιο σε όλους τους Ιερούς Ναούς και Ιερες Μονές της τοπικής μας Εκκλησίας. 

Το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, τέλεσε την χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία στον κατάμεστο Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του Ι. Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κοντογιώργη.

Όπως κάθε χρόνο η θεία λειτουργία ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες πριν καλά καλά χαράξει.

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ήταν το γεγονός πως ο Ναός ήταν γεμάτος από μικρά παιδιά που μαζί με τις οικογένειες τους βρέθηκαν στον Ι. Ναό για να ψάλλουν μαζί  με τις οικογένειες τους το “και επί γης ειρήνη” και να αγκαλιάσουν με τις αγνές ψυχές τους τον νεογέννητο Ιησού.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος και το εκκλησίασμα άκουσαν τα κάλαντα από τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου και αντάλαξαν ευχές και δώρα.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Previous post

Η ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου

Next post

Πλήθος πιστών στον Ακάθιστο Ύμνο

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος