Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ Β΄ κατά κόσμον Κωνσταντίνος (Λουδάρος), γόνος εκκλησιαστικής και ενάρετου οικογένειας γεννήθηκε στον Πειραιά στις 11 Φεβρουαρίου 1966.

cathedral_9Φοίτησε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική σχολή καθώς και στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Αθηνών λαμβάνοντας εξ’ αρχής εκκλησιαστική παιδεία. Αμέσως μετά το τέλος των σπουδών του ακολούθησε το μοναχισμό και το 1985 χειροτονείται Διάκονος υπό του Αειμνήστου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κυρού Γεροντίου Α΄.

Το 1987 προάγεται και χειροτονείται εις Πρεσβύτερο τοποθετηθείς στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς. Ένα χρόνο αργότερα, το 1988, οι συνεχείς και άοκνες προσπάθειες του για την εκ βάθρων ανακαίνιση του Μητροπολιτικού Ναού τις οποίες είχε αρχίσει από Διάκονος, εκίνησαν το Μακαριστό Μητροπολίτη Πειραιώς Γερόντιο Α΄ να τον προάγει σε Αρχιμανδρίτη καθιστώντας τον, τον νεότερο Αρχιμανδρίτη της Εκκλησίας μας. Τον ίδιο χρόνο η Ιερά Σύνοδος τον κατέστησε παμψηφεί Γραμματέα Της, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και τη σχολαστικότητα που τον διακρίνει. Στη θέση αυτή έμεινε μέχρι το 1995.

Το 1990 προήχθη σε Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος με σύμφωνο το σύνολο του Ιερού Κλήρου και του λαού. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι και την εκλογή του. Έχει λάβει διάφορες τιμητικές διακρίσεις για το εκκλησιαστικό και κοινωνικό του έργο. Αρθρογραφεί στον εκκλησιαστικό και ημερήσιο Τύπο ενώ έχει εκπροσωπήσει την Εκκλησία σε αρκετές εκδηλώσεις και διεθνείς συναντήσεις.

Διετέλεσε διευθυντής του ραδιοφωνικού προγράμματος της Ιεράς Μητροπόλεως που μεταδιδόταν από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού Αιγαίο Fm.

Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος εξελέγη το 1999. Η εις Επίσκοπον χειροτονία τελέσθηκε υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ συμπαραστατουμένου υπό των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος.

Τον Οκτώβριο του 2010 η Ιερά Σύνοδος του ανέθεσε την ευθύνη της τελετής ενθρονίσεως του νέου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Καλλινίκου Α΄εις τον Καθεδρικό Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου Αθηνών.

Είναι εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος και μετέχει στις Συνοδικές Επιτροπές, Τύπου, δημοσίων σχέσεων και εθιμοτυπίας, Νομικών θεμάτων και Λειτουργικής ευταξίας και τυπικού. Προεδρεύει δε του κατωτέρου συνοδικού δικαστηρίου.