ΝΕΑΝΕΟΤΗΤΑ

Ο Αγιασμός της νέας κατηχητικής περιόδου

Με την Χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς & Σαλαμίνος κ. Γεροντίου έγινε και φέτος ο Αγιασμός των Κατηχητικών Σχολείων του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου έγινε με την συμμετοχή των παιδιών, των κατηχητριών, των γονέων αλλά και ενοριτών.

Ο προϊστάμενος του Ι. Ναού και υπεύθυνος των κατηχητικών της Μητροπόλεως π. Γεώργιος, σε ένα σύντομο λόγο του, αναφέρθηκε τόσο στο πρόγραμμα της κατηχήσεως της Ενορίας μας, το οποίο αφορά και τα δύο κατηχητικά των μικρών αλλά και των ενηλίκων, όσο και για την επιμόρφωση και την χριστιανική αγωγή που παρέχεται στα παιδιά μέσα απο το κατηχητικό σχολείο και τα προέτρεψε να μελετούν αλλά και να συμμετέχουνε σε αυτές τις πνευματικές συντροφιές, τονίζοντας, ότι το κατηχητικό είναι το σπίτι τους, είναι ο χώρος τους και δεν πρέπει να τον αποχωρίζονται ποτέ ότι και να συμβεί στη ζωή τους.

Το κατηχητικό είναι η προέκταση της αγκαλιάς της εκκλησίας και του Λόγου Του Κυρίου.
Επίσης επεσήμανε στους γονείς, ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πόσο σημαντικό είναι να βρισκόμαστε στην αγκαλιά της Εκκλησίας μας και να παρακινούμε τα παιδιά μας να παρακολουθούν τα μαθήματα του κατηχητικού, προκειμένου να διαμορφώσουν ένα ήθος και μια προσωπικότητα που θα τους βοηθήσει στην μετέπειτα ζωή τους.
Στο τέλος στην αίθουσα του Ι. Ναού προσφέρθηκαν εδέσματα από τις κατηχήτριες, δίδες Νικολαΐδου Δωροθέα και Κοντογιώργη Αντωνία.

Previous post

Το Κατηχητικό σε καλεί.....

Next post

Έβδομη Πανελλήνια Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ