ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΡΗΣΙΕΣ

Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Καθεδρικό Ι.Ν. Πειραιώς

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου  Ύμνου, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος. 

 

Σύμφωνα με την παράδοση του Καθεδρικού Ναού, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου ψάλλεται πάντοτε έμπροσθεν της θαυματουργού και ιστορικής Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ελεούσης, ενός εκ των σημαντικότερων ιερών κειμηλίων του Ναού.

Συμπαραστατούμενος υπό του ιερατικώς προϊσταμένου του Ι.Ναού και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως π. Γεωργίου Κοντογιώργη και του Ιεροδιακόνου π. Νικολάου Λάμπρου , ο Σεβασμιώτατος έψαλλε τον ακάθιστο Ύμνο, έμπροσθεν του Ι. Εικονίσματος .

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως  «η Παναγία ανέκαθεν αποτελούσε την καταφυγή και την παρηγοριά όλων των ανθρώπων» καλώντας τον λαό του Θεού «να μην σταματήσει ποτέ να ελπίζει στην μεσιτεία της Θεοτόκου, που πάντοτε ακούει τις προσευχές και τις ικεσίες μας».

 

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε ΕΔΩ 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Βοριζανάκης

 

 

 

Previous post

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητροπολη

Next post

Συναυλία βυζαντινής μουσικής εν οψει Μ.Εβδομάδος

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος