ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΡΗΣΙΕΣ

Ο Εσπερινός της Συγνώμης στον Καθεδρικό Ι.Ν. Πειραιώς

Το αδιαχώρητο επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής της Απόκρεω, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, κατά τον πρώτο κατανυκτικό Εσπερινό, τον επονομαζόμενο «Εσπερινό της Συγνώμης».

 

Ο Εσπερινός τελέσθηκε υπό το φως των κεριών, σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ώστε όλοι, Κλήρος και λαός να κατανοήσουν τα όμορφα μηνύματα που εκπορεύονται μέσα από τα κείμενα των υμνογράφων. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος Β’ αφού ομίλησε για την δύναμη της συγχώρησης, ανέγνωσε από της Ωραίας Πύλης την συγχωρητική ευχή.

Κάθε χρόνο οι Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής καθώς και αυτές της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος τελούνται με συνέπεια και εκκλησιαστική τάξη σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της τοπικής μας Εκκλησίας, δίδοντας την ευκαιρία σε όλους τους πιστούς Ορθοδόξους να παρακολουθήσουν την πορεία προς το Θείο Πάθος και την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας, με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια του Κατανυκτικού Εσπερινού φιλοξενήθηκε στον Καθεδρικό μας Ναό, τεμάχιο εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

Previous post

Μια θαυμάσια εορταστική εκδήλωση από το κατηχητικο του Καθεδρικού μας

Next post

Η Α΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος