ΝΕΑ

Ο Καθεδρικός Τίμησε Τον Πολιούχο της Πόλεως μας Άγιο Σπυρίδωνα

Με ξεχωριστή  λαμπρότητα τίμησε το πλήρωμα της εκκλησίας μας  την εορτή του πολιούχου της πόλεώς  μας Αγίου Σπυρίδωνος  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς ιδιαίτερα δε καθώς στο αριστερό κλίτος του ναού τιμάται ο εορτάζων  Άγιος. Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας ενώ την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία .

Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία του Καθεδρικού μας Ι. Ναού  υπό τη  διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου χοράρχου κ. Αθανάσιου Ιωαννίδη.

Πλήθος κόσμου  προσήλθε  επίσης από   διάφορα μέρη της Αττικής για να τιμήσει  τον Άγιο  με την ευχή να επέμβει στη  χώρα μας και να απομακρύνει τα σύννεφα της αθεΐας που την έχουν σκεπάσει όπως και κάθε τι αντίθετο που προσβάλει την Ορθοδοξία μας και διαρρηγνύει τα θεμέλια της Ορθόδοξης Ελληνικής οικογένειας.

Ο εφημέριος του Ι. Ναού π. Γεώργιος  έκανε αναφορά στον βίο και τα θαύματα του Αγίου καθώς και στην  πνευματική χαλαρότητα που έχει σκεπάσει τη χώρα μας  με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να περιμένει να εορτάσει Χριστούγεννα χωρίς Χριστό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνος.

Previous post

Ο Άγιος Σπυρίδων

Next post

Ευχές Χριστουγέννων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ