ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΝΕΑΝΕΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ & ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Άλλος ένας κύκλος Ορθόδοξης διδασκαλίας & θρησκευτικής διαπαιδαγώγησης ξεκινά & φέτος, με τη χάρη της Παναγίας μας, για παιδιά & νέους της ενορίας μας.

Χρόνο με το χρόνο νιώθουμε περισσότερο την ανάγκη για κατήχηση, παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία μας φέρνει τόσο κοντά όσο ποτέ, η αντικοινωνικότητα ερημώνει τη ψυχή μας & η μοναξιά μας αποξενώνει από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Με «GPS – πυξίδα» το Ιερό Ευαγγέλιο χαράζουμε το νέο μας ταξίδι στη « πλοήγηση » της ζωής μας. Όσο βαθιά και αν είναι η θάλασσα, όσες  Σειρήνες μας ηχούν, όσες Συμπληγάδες μας φράζουν την πορεία & όσοι πειρασμοί μας παρασύρουν, εμείς θα βρούμε το ασφαλέστερο «Λιμάνι» που είναι η Βασιλεία του Θεού!

Εκτιμώντας την αφομοίωση που είχαν τα παιδία τον προηγούμενο κατηχητικό έτος, θα εστιάσουμε περισσότερο στον ευχάριστο βιωματικό – διαδραστικό τρόπο μάθησης, με κατασκευές, χειροτεχνίες, ζωγραφιές, εκδρομές σε χώρους αναψυχής & άθλησης, προσευχές, τραγούδια, ποιήματα, αινίγματα & εξάσκηση γνώσεων, προβολή ψυχοφελών ταινιών, παρουσιάσεις power point,  γιορτές Χριστουγέννων & λήξης χρονιάς, κεφάτα παιχνίδια, συμμετοχή σε πράξεις αγάπης σε άλλα παιδιά. Έτσι θα χαρούμε την αγάπη, την παρέα, την κοινωνικότητα, την αλληλεγγύη & θα έρθουμε πιο κοντά στο Χριστό.

Με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας Πειραιώς & Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, ο Εφημέριος μας Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κοντογιώργης μαζί με τα στελέχη του κατηχητικού διακονήματος του Καθεδρικού Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, σας προσκαλούμε μαθητές & γονείς στον Αγιασμό & την έναρξη των συναντήσεων, που θα γίνει την Κυριακή 25/9/22 ν.ημ. μετά τη Θεία Λειτουργία.

Ευτυχισμένη η νέα κατηχητική χρονιά! Ο Τριαδικός Θεός να ευλογεί τις οικογένειες σας!

Previous post

Ο Ιερός Ναός μας Πανηγυρίζει

Next post

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2022-2023

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος