ΕΚΔΡΟΜΕΣΝΕΑ

Προσκυνηματική εκδρομή στις Ι.Μονές Παναγίας Μαλεβής και Λουκούς, Αρκαδίας.

Με τη χάρη του Θεού ξεκινήσαμε το πρωινό του Σαββάτου 19/11/2016 την ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή που είχε προγραμματίσει ο Καθεδρικός Ι.Ναός Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Πειραιώς. Μια πνευματική παρέα από προσκυνητές μαζί με τον εφημέριο του Ι.Ναού π. Γεώργιο είχαμε την ευλογία να επισκεφτούμε την Παναγία Μαλεβή και την ιστορική Ι.Μονή Λουκού Αρκαδίας.

Πρώτος προορισμός η Ιερά Μονή Λουκού που είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και είναι κτίσμα του 12ου αιώνα με μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Χτίστηκε στα ερείπια του ιερού του Πολεμοκράτη εγγονού του Ασκληπιού.


Και αφού προσκυνήσαμε ξεκινήσαμε την πανέμορφη  διαδρομή μέχρι το Μοναστήρι της Παναγιάς Μαλεβής. Παρόλη την ανάβαση και τις αλλεπάλληλες στοφές η εμπειρία του οδηγού του λεωφορείου μας, “εξασφάλισε” να θαυμάσουμε τα γραφικά περικυκλωμένα πετρόκτιστα χωριά από δασωμένα βουνά με έλατα και πλατάνια, κάτω από αετοφωλιές με απέραντη θέα στα φαράγγια που “έσβηναν” στον Αργολικό κόλπο. Κάποια στιγμή αντικρίσαμε την Ιερά Μονή Μαλεβής.

Η πρώτη μονή χτίστηκε το 14ο αιώνα. Η πρώτη αναφορά στη Μονή είναι το 1320 σε χρυσόβουλο του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Παλαιολόγου. Η Μονή τότε βρισκόταν στη θέση Πουρνάρια λίγο πιο πάνω από τη θέση της σημερινής Μονής. Η μονή στη σημερινή της θέση χτίστηκε το 1616 και είχε σημαντική προσφορά στον αγώνα του 1821.
Στο καθολικό της Ι. Μονής φυλάσσετε και τίθεται σε προσκύνηση η θαυματουργός εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου οπού αναβλύζει Μύρο και ανακουφίζει τους Χριστιανούς που προστρέχουν στην Μεσίτρια του κόσμου για να λάβουν παρηγοριά στα προβλήματά τους.

Συγκινημένοι και πλημμυρισμένοι από  πνευματικές εικόνες πήραμε το δρόμο της επιστροφής ευχαριστώντας την Παναγία μας που αξίωσε να προσκυνήσουμε το θαυματουργό εικόνισμά της και να λάβουμε την  ευλογία Της.

 

Previous post

Τα Ιερά Λείψανα του Ομολογητή Αγίου Ιερωνύμου Στον Καθεδρικό

Next post

Προσκύνηση Των Ιέρων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ