Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ

 

 • 9 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 • ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΘΕΟΒΑΣΙΣΤΟΝ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ-ΚΑΪΡΟ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η Ημέρα Τρίτη 4/5/21        ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό επιβίβαση στο πούλμαν με κατεύθυνση το αεροδρόμιo Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Κάιρο στις 07.30 π.μ.. Άφιξη στις 08.30 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για ξενάγηση στο Κάιρο ξεκινώντας από επίσκεψη στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου στεγάζονται φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας χιλιάδων ετών, μεταξύ των οποίων και τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουτανχαμόν. Έπειτα  θα επισκεφθούμε τις Πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου, ενός από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα που απεικονίζει τον Φαραώ Χεφρίνο με σώμα λιονταριού. Άφιξη  στο ξενοδοχείο,  διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Τετάρτη 5/5/21                  KAIΡO – AΛEΞΑΝΔΡΕΙΑ

Το πρωί αναχώρηση για την Αλεξάνδρεια, όπου θα επισκεφθούμε τον Πατριαρχικό Ιερό  Ναό του Ευαγγελισμού ( από τις ωραιότερες εκκλησίες της πόλεως ), το Ναό του Αγίου Σάββα, τους Κήπους της Μοντάζα και το περίφημο φάρο όπου έγινε η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Το απόγευμα κατά την επιστροφή μας στο Κάιρο θα επισκεφθούμε τα Μοναστήρια της Νιτρίας (Αγ. Παϊσίου)  και για όσους επιθυμούν, θα πραγματοποιηθεί προαιρετική βραδινή κρουαζιέρα στον Νείλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Κάιρο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Πεμπτη 6/5/21                           ΚΑΙΡΟ – ΣΙΝΑ

Το πρωί αναχώρηση για το Σινά, όπου κατά την διαδρομή  θα περάσουμε τη διώρυγα του Σουέζ και θα  επισκεφθούμε τη γυναικεία  Ιερά Μονή της Φαράν. Άφιξη το απόγευμα στο Σινά, τακτοποίηση,  διανυκτέρευση. Το βράδυ για όσους επιθυμούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, όπου ο Θεόπτης Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου.

4η Ημέρα Παρασκευη 7/5/21                   ΣΙΝΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά την  Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης  θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορίας κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα, όπου καθοδόν θα δούμε τη Νεκρά Θάλασσα και θα πραγματοποιηθεί (προαιρετική) επίσκεψη στο ενυδρείο του Εϊλάτ. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα  Σαββάτο 8/5/21                        ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο.  Ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου), το Όρος των Ελαιών, την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου) και το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Κυριακή 9/5/21                         ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε  για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον).  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.   

7η Ημέρα Δευτέρα  10/5/21                                    ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα  επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος), το Σαραντάριο Όρος και την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στη συνέχεια θα τελεστεί αγιασμός στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου μας στον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα Τρίτη   11/5/21                          ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.   

9η Ημέρα Τετάρτη 12/5/21                         ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων για ένα τελευταίο προσκύνημα. Το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου  καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Αθήνα στις 19:20 μ.μ.. Άφιξη στην Αθήνα στις 21.30 μ.μ.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Περιλαμβάνονται:                                                              

 • Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Κάιρο – Tel Aviv – Αθήνα)
 • Διαμονή σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο Α κατηγορίας στα Ιεροσόλυμα (National Hotel)
 • 8 Πρωινά και 8 γεύματα (μπουφέ)
 • Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
 • Φόροι αεροδρομίων, Φόροι συνόρων
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση (αστικής ευθύνης)
 • Ταξιδιωτική τσάντα
 • Συνοδός – ξεναγός

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • VISA Αιγύπτου 30

 

Πληροφορίες κρατήσεις Θέσεων
π. Γεώργιος 2104529640 – 2104627959
6977561253
Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος
Παρακαλώ για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας
Επικοινωνήστε άμεσα.