Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ

7 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή

Κωνσταντινούπολη – Καππαδοκία – Σμύρνη

1η Ημέρα  Τρίτη 7/5/24      ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Συγκέντρωση στο Ι.Ναό και μεταφορα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο των αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Κωνσταντινούπολη στις 10:10. Άφιξη στις 11:35, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για μία πρώτη γνωριμία με τη Βασιλεύουσα. Θα επισκεφτούμε Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο οποίο βρίσκονται τα Ιερά λείψανα των Τριών Ιεραρχών. Θα συνεχίσουμε το προσκύνημα  στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία ο Ακάθιστος Ύμνος. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και εν συνεχεία επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο αεροδρόμιο για πτήση προς Καισάρεια στις 20:40. Άφιξη στις 22:00, επιβίβαση στο πούλμαν και μετάβαση στο Προκόπι. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα  Τετάρτη 8/5/24 ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΟΥΣΤΧΙΣΑΡ-ΖΕΛΒΕ-ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ-ΓΚΙΟΡΕΜΕ)  

Μετά το πρωινό αναχώρηση για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή. Πρώτος μας σταθμός το χωριό Ουστχισάρ. Είναι το καλύτερο σημείο όπου μπορεί κανείς με μια ματιά να καταλάβει τι θα συναντήσει στην Καππαδοκία. Χιλιάδες κωνικοί βράχοι απλώνονται μέσα στα φαράγγια, που είναι τόσο κοντά ο ένας στον άλλο και απέναντι ο χιονοσκέπαστος Αργαίος, υψώνεται στα 3917 μέτρα.  Συνεχίζουμε για τη μικρή πόλη  Άβανο, γνωστή για τα κεραμικά της. Θα την συναντήσουμε περνώντας πάνω από τον Αλύ ποταμό (κόκκινο ποταμό- κατά τον Στράβωνα πήρε το όνομά του από τις αλυκές που υπήρχαν στις όχθες του), τον μεγαλύτερο ποταμό της Τουρκίας. Δεύτερος σταθμός η αρχαία Ζέλβε, με σπίτια λαξευμένα μέσα στους λόφους και το Τσαβούσιν όπου βρίσκεται η εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά και η βασιλική του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου μοναδική σε όλη την Καππαδοκία καθώς μόνο αυτή φέρει στο εικονογραφικό της πρόγραμμα απεικονίσεις των αυτοκρατόρων. Τρίτος σταθμός  το κέντρο του Εθνικού Δρυμού του  Γκιόρεμε (Κόραμα) όπου βρίσκεται η περιοχή των λαξευμένων μέσα στις πέτρες εκκλησιών γνωστό ως <<Ανοιχτό Μουσείο Καππαδοκίας>>.    Επίσκεψη των παλαιών ελληνικών λαξευμένων μοναστηριών όπως αυτό των Σανδάλων, των Σπαθιών , της Μηλιάς και της Σκοτεινής εκκλησίας. Τέλος αφού επισκεφτούμε το Ορταχισάρ, ένα μεγάλο χωριό γνωστό για τον απότομο βράχο που υψώνεται πάνω από τα σπίτια και την απερίγραπτη θέα από ψηλά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Πέμπτη 9/5/24       ΜΑΛΑΚΟΠΗ (ΝΤΕΡΙΝΚΟΥΓΙΟΥ) – ΚΑΡΒΑΛΗ- ΙΧΛΑΡΑ

Νωρίς το πρωί, θα περιηγηθούμε στο Προκόπι, μέσα σε μια πανέμορφη κοιλάδα γεμάτη φυσικές πυραμίδες. Ο σχηματισμός της κοιλάδας του Προκοπίου συνδέεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα του Αργαίου Όρους. Αλλεπάλληλα στρωματά ηφαιστειακού υλικού κάλυψαν τη φυσική λεκάνη, δημιουργώντας μια μοναδική φυσική σύνθεση, που το 1985 χαρακτηρίστηκε από την Unesco μνημείο φυσικής κληρονομίας. Στο Προκόπι θα επισκεφτούμε το  στάβλο όπου ο Όσιος Ιωάννης έμεινε ως αιχμάλωτος και κοιμήθηκε. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε για τις υπόγειες πόλεις (κατακόμβες) της Μαλακοπής και του Καϊμακλή. Είναι σκαλισμένες σε 8 επίπεδα κάτω από τη γη σε 85 μέτρα βάθος. Στη Μαλακοπή θα επισκεφτούμε τον Ναό των Αγίων Θεοδώρων του 19ου αι. ο οποίος λειτουργεί μια φορά τον χρόνο παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Κάρβαλη (Γκιουζέλγιουρτ που σημαίνει όμορφη πατρίδα). Η παλιά πόλη είναι διατηρητέα με πολλά φαράγγια, εκκλησίες και μοναστήρια. Εδώ θα δούμε την εκκλησία του Αγ. Γρηγορίου του Ναζιανζού, που χτίστηκε το 385 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο. Ο ναός επισκευάστηκε το 1896 ενώ σήμερα λειτουργεί ως τζαμί. Συνεχίζουμε για την κοιλάδα Ιχλάρα, μια από τις πιο θεαματικές περιοχές της Καππαδοκίας, που διασχίζεται από τον ποταμό Μελιντιζσού (το μαργαριτάρι της Καππαδοκίας) με δεκάδες γεφυράκια, εκκλησίες και τις πιο όμορφες περιπατητικές διαδρομές της Καππαδοκίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Παρασκευή 10/5/24               ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Παμούκαλε με ενδιάμεσες στάσεις. Το Παμούκαλε, που ανήκει στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία στον κόσμο και ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Τουρκία. Το όνομα Παμούκαλε σημαίνει κυριολεκτικά «βαμβάκι κάστρο» στα τουρκικά λόγω της λευκής, βαμβακερής εμφάνισης των κοιτασμάτων ασβεστίου. Αποτελείται από φυσικές ορυκτές λεκάνες που προσφέρουν ένα εξωπραγματικό τοπίο. Το νερό από αυτές τις πηγές κυμαίνεται σε θερμοκρασία από 35-100 βαθμούς Κελσίου και έχει χρησιμοποιηθεί ως σπα από τον δεύτερο αιώνα π.Χ. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Σάββατο 11/5/24        ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ -ΕΦΕΣΟΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στο «Κάστρο Βαμβακιού» και την αρχαία Ιεράπολη με το ωραίο θέατρο ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σμύρνη, περνώντας από το ποτάμι του Μεάνδρου. Φτάνουμε στην Έφεσο για να την επισκεφτούμε και να δούμε να μοναδικά μνημεία αυτής της υπέροχης αρχαίας ελληνορωμαικής πόλης που κάποτε βρισκόταν δίπλα στη θάλασσα. Καθ΄οδόν προς το Κουσάντασι θα δούμε το σημείο όπου ήταν κτισμένος ο υπέροχος Ναός της Θεάς Αρτέμιδος (σήμερα μπορεί κανείς να δει μόνο έναν κίονα στο ίδιο σημείο) και από απόσταση θα δούμε το λόφο με το βυζαντινό Κάστρο όπου ο  Ιουστινιανός είχε κτίσει μια μεγαλοπρεπή εκκλησία πάνω από τον τάφο του  Αγίου  Ιωάννη του Θεολόγου. Φτάνουμε στο δημοφιλές Κουσάντασι όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στις δημοφιλείς ανατολίτικες αγορές. Με την άφιξή μας στη Σμύρνη, θα κάνουμε πανοραμική περιήγηση της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Κυριακή 12/5/24                                  ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό ξενάγηση στη Σμύρνη και περιήγηση στις πάλαι ποτέ ελληνικές συνοικίες. Θα επισκεφτούμε την πλατεία  Κονάκ και  θα έχουμε ελεύθερο χρόνο  να επισκεφτούμε την αγορά  της πόλης.  Μετά θα αναχωρήσουμε για τη χερσόνησο των  Ερυθρών, αφού επισκεφτούμε πρώτα το Βουτζά και μετά τα Βουρλά, τις αρχαίες Κλαζομενές, την ιδιαίτερη πατρίδα του Νομπελίστα ποιητή μας, Γεωργίου Σεφέρη. Ακολουθεί η επίσκεψη των Αλατσατων για να περπατήσουμε και να γνωρίζουμε αυτή την υπέροχη ελληνική πόλη, που σήμερα είναι ένα γνωστό καλοκαιρινό θέρετρο της Τουρκίας και να επισκεφτούμε το  Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Μετά κατευθυνόμαστε προς τον Τσεσμέ, την πάλαι ποτέ κωμόπολη της ελληνικής Κρήνης και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ ή φαγητό αλλά κυρίως να δούμε τα ελληνικά σπίτια, το Ναό του Αγίου Χαραλάμπους που ανακαινίστηκε και χρησιμοποιείται σαν πολιτιστικό κέντρο της πόλης και το Γενοβέζικο Φρούριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Δευτέρα 13/5/24                           ΣΜΥΡΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα ελεύθερος χρόνος στις αγορές της Σμύρνης. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο της Σμύρνης, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Αθήνα στις 18.15. Άφιξη στις 19.15.

 

 Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Καππαδοκία//Σμύρνη-Αθήνα)
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.
  • 6 πρωινά & 6 γεύματα
  • Όλες οι μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ελληνόφωνος Ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Οτιδήποτε αναγράφεται ως προεραιτικό
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

Πληροφορίες κρατήσεις Θέσεων
π. Γεώργιος 2104529640 – 2104627959
6977561253
Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος
Παρακαλώ για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας
Επικοινωνήστε άμεσα.