Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ

10 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή

ΚΑΙΡΟ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΣΙΝΑ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

 

1η Ημέρα Τρίτη 18/4/23                                    ΑΘΗΝΑ- ΚΑΙΡΟ

Συγκέντρωση στον Ι. Ναό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Κάιρο στις 23:55.  Άφιξη στις 00:50, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Τετάρτη 19/4/23                                          ΚΑΙΡΟ

Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Κάιρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 100.000 εκθέματα από όλες τις περιόδους της Αιγυπτιακής ιστορίας και ανάμεσά τους τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουταγχαμών. Σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από το Κάιρο βρίσκονται οι πυραμίδες της Γκίζας – ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου – η Σφίγγα που παριστάνει τον Φαραώ Χεφρήνα με σώμα λιονταριού, αλλά και τα εργαστήρια παπύρων. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο Χριστιανικό τμήμα της πόλης όπου θα επισκεφτούμε τον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο καθώς και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (όπου βρίσκεται το κελάκι του Αγίου Νεκταρίου που διέμενε κατά την παραμονή του στην Αίγυπτο). Τέλος, θα περιηγηθούμε σε ένα από τα πιο γνωστά σουκ της Ανατολής, το φημισμένο Χαν Ελ Χαλίλι. Κοσμήματα από ασήμι και χρυσό, υφάσματα, διακοσμητικά αντικείμενα, μπακίρια και ένα σωρό άλλα είδη σε μοναδικές τιμές. Η εκδρομή μας θα κλείσει (προαιρετικά) με βραδινή κρουαζιέρα στον Νείλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. 

3η Ημέρα Πέμπτη 20/4/23                 ΚΑΙΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΚΑΙΡΟ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, όπου καθοδόν θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Μηνά, που είναι συνδεδεμένο με την μάχη του Ελ Αλαμέιν, καθώς η νίκη αυτή συνδέθηκε με το όνομά του Αγίου, λόγω του θαύματος που έτρεψε  σε φυγή τα στρατεύματα των Γερμανών. Στη συνέχεια το Ναό του Ευαγγελισμού που ήταν ο κεντρικότερος και επιβλητικότερος Ναός της Ελληνικής παροικίας της Αλεξάνδριεας, θα θαυμάσουμε τον περίφημο φάρο όπου έγινε η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης, το Ναό του Αγίου Σάββα, το σπίτι του ποιητή Καβάφη και την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Κατά την επιστροφή μας στο Κάιρο θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του, Αγ. Μακαρίου.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Παρασκευή 21/4/23                           ΚΑΙΡΟ –  ΣΙΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για Σινά. Άφιξη νωρίς το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.            

5η Ημέρα Σάββατο 22/4/23                             ΣΙΝΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορίας κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Αιγυπτοισραηλινά σύνορα. Αργά το απόγευμα αφού περάσουμε κατά μήκος τη Νεκρά Θάλασσα θα φτάσουμε στη Βηθλεέμ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση      

6η Ημέρα Κυριακή 23/4/23                        ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ     

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ιερά Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου), την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου) και το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Δευτέρα 24/4/23                           ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Εσωτερικό)

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο.  Ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Απόγευμα ελεύθερο στη Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

8η Ημέρα Τρίτη 25/4/23                                          ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του ύδατος εις οίνο). Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη της Τιβεριάδος (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα) και θα επισκεφθούμε  τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.    

9η Ημέρα Τετάρτη 26/4/23                                           ΙΕΡΙΧΩ   

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου.  Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος), την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, και θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.               

10η Ημέρα Πέμπτη 27/4/23               ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ –  ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τα μοναστήρια που βρίσκονται στη παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων όπως την Παναγία Σαιδανάγια, Μονή Τιμίου Προδρόμου, Μεγάλη Παναγιά κ.α. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη παλαιά Πόλη για αγορές και ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Αναχώρηση στις 15:30 θα αναχωρήσουμε για την Λύδα οπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου του Μεγαλομάρτυρος και ενε συνεχεία  για το αεροδρόμιο, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Αθήνα στις 19:40. Άφιξη στις 21.50.

 

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

Περιλαμβάνονται                                   

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα- Κάιρο // Τελ Αβίβ-Αθήνα
 • 9 Πρωινά και 8 γεύματα
 • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία
 • Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί 
 • Φόροι αεροδρομίων – συνόρων, επίναυλος καυσίμων
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση ( αστικής ευθύνης )
 • Visa Αιγύπτου
 • Ταξιδιωτική τσάντα 
 • Συνοδός – ξεναγός 

 

Δεν περιλαμβάνονται: 

Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.

Πληροφορίες κρατήσεις Θέσεων
π. Γεώργιος 2104529640 – 2104627959
6977561253
Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος
Παρακαλώ για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας
Επικοινωνήστε άμεσα.