ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΡΗΣΙΕΣ

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η τοπική μας Εκκλησία εόρτασε την μνήμη του Οσίου Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ.κ. Γερόντιος.

Την παραμονή της εορτής Σάββατο 23 Ιουνίου (ν.ημ) πραγματοποιήθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Υπαπαντής του Κυρίου Αιαντείου Σαλαμίνος, χοροστατούντος του ποιμενάρχου μας. Τον εσπερινό παρακολούθησε πλήθος πιστών απο όλο το νησί καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Σαλαμίνος κ. Ι. Τσαβαρής ο οποίος εξέφρασε στον Σεβασμιώτατο θερμές ευχές, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ενώσεως Πειραιώς και εκδότης κ. Δημήτριος Μουζακίτης, ο Πολιτευτής κ. Βασίλειος Κατσαφάδος και ο Δημοσιογράφος κ. Κων/νος Κατσιβαρδάκος.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε αρχιερατική Θ, Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της ΘεοτόκουΠειραιώς . Επ΄ευκαιρίαν της εορτής ετέλεσε  την χειροθεσία του Αναγνώστου στο πνεματικό του τέκνο κ. Ιωάννην Κάτσαρη.

Πλήθος πιστών κατέκλεισε από νωρίς το πρωί τον Καθεδρικό Ναό για να συμπροσευχηθεί και να ευχηθεί στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο ενώ παρέστησαν αρκετοί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, όπως:

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης,

Οι Βουλευτής κ. Αναστάσιος Νεράντζης, κ. Αργύρης Ντινόπουλος,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Στέφανος Χρήστου

Ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Γεώργιος Καπλάνης

Η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ειρήνη Βασιλάκη

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πειραιώς κ. Παναγιώτη Κουβάτσο

Ο Αντιδήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Σάββας Σαββίδης

Οι Πολιτευτές κ. Ιωάννης Γερωνυμάκης και κ. Θεόδωρος Ανδρεάκος

Ο Αρχιπλοίαρχος (ε.α) του Λ.Σ. κ. Νικόλαος Λιγνός

Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε και τηλεφωνικά τις ευχές από τοπικούς άρχοντες αλλά και δεκάδες απλούς πολίτες που δεν είχαν την ευκαιρία να παραστούν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

 

 

Previous post

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου

Next post

Χειροτονία Νέου Διακόνου!

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος