ΝΕΑ

Τα ονομαστήρια του Σεπτού Ποιμενάρχου μας

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Ιερά μνήμη του Όσιου Πατρός ημών Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις.

Την Γ` Κυριακή του Ματθαίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα Ονομαστήριά του και ο Σεπτός ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς & Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.
Το πρωί της Κυριακής ετελέσθει Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Κ.Γεροντίου, πλαισιούμενος υπό των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων: Μητροπολίτη Αττικής & Βοιωτίας κ Χρυσόστομο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Γαρδικίου Κ Κλήμεντα και συμπροσευχόμενο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Φώτιο, καθώς πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Το Αναλόγιο πλαισιώθηκε από τον χοράρχη της Ι. Μητροπόλεώς μας κ. Αθανάσιο Ιωαννίδη και την χορωδία του όπου απέδωσαν με την πρέπουσα ιεροπρέπεια και κατάνυξη τούς ύμνους τής εορτής τού Οσίου, προσδίδοντας ιδιαίτερο πανηγυρικό τόνο στην ημέρα.

Τον πανηγυρικό κήρυγμα της ημέρας εκφώνησε με ρητορική δεινότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής & Βοιωτίας κ.Χρυσόστομος τονίζοντας την σημασία της ρήσης του ευαγγελίου:
<<Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν. Ή γαρ τον ένα μισήσει και τον έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται και του ετέρου καταφρονήσει. ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και Μαμωνά.>>

Στην αντιφώνησή του ο εορτάζων Μητροπολίτης μας κ. Γερόντιος  ευχαρίστησε  τους Σεβασμιωτάτους εν Χριστώ αδελφούς τους Ιερείς και την σεπτή Διακονία. τίς μοναστικές αδελφότητες, τους εκπροσώπους της πολιτείας  και όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα ,.που προσήλθε στον Ιερό Ναό για να τιμήσει τον Όσιο Γερόντιο και  να προσευχηθεί στον Θεό ώστε να στηρίζει τον ίδιο, που άγει τα ονομαστήριά του. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας παρετέθει  Τράπεζα στην αίθουσα του Ιερού Ναού παρευρισκομένου  του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.κ Καλλινίκου

Previous post

Με λαμπρότητα η τελετή ληξης των κατηχητικών μαθημάτων 2016

Next post

Ο Όσιος Γερόντιος της Μονής των Βουλευτηρίων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ