ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Κατηχητικό σε καλεί…..

Μπορεί κάποιοι μετά μανίας να θέλουν το κουδούνι του Σχολείου να σιωπήσει για το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά η Εκκλησία μας πάντα πήγαινε αντίθετα στα αρνητικά μηνύματα των καιρών και ακόμα περισσότερο σήμερα που έχει να αντισταθεί και στην νέα ” ΤΑΞΗ ” εκπαίδευσης .

Στην Ορθόδοξη πατρίδα μας η παιδεία και η νουθεσία Κυρίου επιβάλετε μέσα από τους Ευαγγελικούς λόγους και τις παραδόσεις της Ορθοδόξου Πίστεως , ιδιαιτέρως σήμερα που ζούμε στη σύγχρονη αθεΐα !

Ο γονιός καλείται στη ζωή του να γίνει συνεργός του Θεού, να αναλάβει το έργο της δημιουργίας και να πλάσει και αυτός με τη σειρά του τις τρυφερές παιδικές ψυχές, τους αυριανούς χριστιανούς οι οποίοι είναι πλασμένοι κατ΄ εικόνα Θεού και θα αναζητούν να φτάσουν το καθ` ομοίωση.

Ο Λόγος του Σπορέως Χριστού θα είναι πάντα <<ήχος>> ψυχοσωτήριος στη μετέπειτά διαπαιδαγώγηση των νέων αλλά και των μεγαλυτέρων.

Ο εφημέριος του Ι. Ναού μας μαζί με τις κατηχήτριες , θα υποδεχτούν και φέτος τη χαρούμενη συντροφιά των παιδιών σε νέο ιδιαίτερο χώρο για διδασκαλία , τραγούδι , χορό και παιχνίδι .

Σας καλούμε λοιπόν να προχωρήσουμε μαζί στην μεγάλη αυτή προσπάθεια της Ενορίας µας.
Ενισχύστε τα παιδιά σας να συµµετέχουν στις συναντήσεις και στις νέες δραστηριότητες του κατηχητικού µας, στην εκμάθηση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα γίνει ο Αγιασμός της νέας κατηχητικής χρόνιας .
θα λειτουργούν δύο τμήματα : κάθε Τετάρτη, μετά την καθιερωμένη παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου ή του Αγίου Σπυρίδωνος ( Πολιούχου της πόλης μας ) , από 18:00 έως 19:30 για παιδία από 14αρων ετών και άνω και κάθε Κυριακή πρωί για τα μικρότερα .

Previous post

Ιερά πανήγυρις Αγίου Κυπριανού & Ιουστίνης

Next post

Ο Αγιασμός της νέας κατηχητικής περιόδου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ