Με την ευλογία και τις Αναστάσιμες ευχές του Σεπτού Ποιμανάρχου μας συγκεντρωθήκαμε στον Καθεδρικό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπως είθισται έγινε δέηση για τους Προσκυνητές των Αγίων Τόπων ώστε ο Κύριος να μας αξιώσει να πατήσουμε τα μέρη που πάτησε Εκείνος, Δίδαξε , Θεράπευσε, Σταυρώθηκε και Αναστήθηκε, για να αναστήσει μαζί και όλο το ανθρώπινο γένος. Με την χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα μας μπήκαμε στο πούλμαν και οδηγηθήκαμε στο αεροδρόμιο για να αρχίσει το οδοιπορικό μας, «Τάμα Ζωής»
Μετά από 2 ώρες περίπου φτάσαμε στην Κύπρο όπου  επισκεφθήκαμε  τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου και τον δεύτερο Τάφο του.

 Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στην Κυπριακή πρωτεύουσα, τη Λευκωσία, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά την πρόσφατη τραγωδία του νησιού.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα φυλακισμένα Μνήματα όπου βρίσκονται οι απέριττοι Τάφοι των ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα (1955 – 1959), τα κελλιά των μελλοθανάτων και η αγχόνη όπου οι Άγγλοι εκτελούσαν τους ήρωες, την Πράσινη Γραμμή, την παλαιά πόλη με τα Ενετικά τείχη της, το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Την Ιερά Μονή  Κύκκου, την Ιερά Μονή Τιμίου σταυρού όπου φυλάσσονται Τεμάχιο Τιμίου Ξύλου και τα σχοινιά που δέθηκαν τα Άχραντα χεριά Του Κυρίου μας, την Ιερά μονή τον Αγίου Μηνά και πολλά άλλα…

Αργά το βράδυ με πτήση της Aegean πετάξαμε  για  το  Ισραήλ, στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την Ιερουσαλήμ στο ξενοδοχείο μας.

 Το πρωί ξεκίνησε η ξενάγηση μας ξεκινώντας από τον Πανίερο   Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, εκεί που ο Κύριος καταδέχτηκε από το δημιούργημά του να χλευαστεί και τέλος να σταυρωθεί.

Ατενίζοντας το σημείο της φραγγελώσεως, τον φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και το Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου τα συναισθήματα είναι πολυποίκιλα ,Δάκρυα χαράς και θλίψεως τρέχουν από τα μάτια των προσκυνητών, χαράς γιατί αξιώθηκαν να πατήσουν τον τόπο της επίγειας δράσης Του Κυρίου μας, αλλά και θλίψεως για την αλαζονεία και αχαριστία που έδειξε ο άνθρωπος προς τον Δημιουργό του.

Επισκεφτήκαμε πάρα πολλά προσκυνήματα : Βηθλεέμ, Γεθσημανή, Όρος
Ελαιών,Μικρή Γαλιλαία, Βηθανία ,τον πρώτο τάφο του Λάζαρου, το σπίτι του Σίμωνος του λεπρού, Ιεριχώ, Μονή Χοζεβά, Σαραντάριο, Άγιος Γεράσιμος, Άγιος Θεοδόσιος, Άγιος Σάββας, Όρος Θαβώρ, Ναζαρέτ, Κανά, Τιβεριάδα, Ιορδάνης ποταμός όπου έγινε και το συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών ,την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, την  Ιερά Μονή Οσίου Ευθυμίου, Άγιο Γεώργιο στην Πετζάλα, Άγιο Γεώργιο της Εβραϊκής και τελευταίο  προσκύνημα ο τάφος του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου,  τα οποία οικοδόμησαν οι Βυζαντινοί ημών Πρόγονοι και τα φυλάσσουν μέχρι σήμερα με αυταπάρνηση ΄Έλληνες Πατέρες Ιερομόναχοι και Μοναχοί.

Όλες οι ομορφιές στη ζωή μας έχουν αρχή και τέλος, έτσι λοιπόν μετά από 8 μέρες με τις καλύτερες αναμνήσεις από  ένα πανέμορφο γκρουπ,  φτάσαμε στο τέλος της πνευματικής μας εκδρομής παρακαλώντας τον Θεό αυτή την πνευματική ανάταση να την διατηρήσει μέσα μας και να μας αξιώσει να πορευόμαστε με την αναμμένη λαμπάδα της αναστάσεως που θα μας οδηγεί στον δρόμο του Ευαγγελίου.

Υπενθύμιση:

 Με την Χάρη Του Τριαδικού Θεού  η επόμενη Προσκυνηματική εκδρομή έχει κλειστεί  ¨΄Ιεροσόλυμα – Σινά¨΄ ξεκινάειτην  Τρίτη της Διακαινησίμου 21/4/2020 και τελειώνει την επομένη Τρίτη  28/4/2020.

Ακολουθεί βίντεο που επιμελήθηκε προσκυνητής.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ

 
Previous post

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Next post

Προσκυνηματική εκδρομή στον Αγ. Εφραίμ και την Παναγία την Γιάτρισσα

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος