ΕΚΔΡΟΜΕΣΝΕΑ

Το οδοιπορικό μας στην Αγία Γη

Με την ευλογία και τις Αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου συγκεντρωθήκαμε στον Καθεδρικό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου έγινε η δέηση για την αναχώρηση των Προσκυνητών των Αγίων Τόπων, ώστε ο Κύριος να μας αξιώσει να πατήσουμε τα μέρη που πάτησε Εκείνος, Δίδαξε , Θεράπευσε, Σταυρώθηκε και Αναστήθηκε, για να αναστήσει μαζί και όλο το ανθρώπινο γένος.

Με την χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα μας μπήκαμε στο πούλμαν και οδηγηθήκαμε στο αεροδρόμιο για να αρχίσει το οδοιπορικό μας.

Συν Θεώ μετά από 2 ώρες περίπου φτάσαμε στον Ισραήλ, κατευθυνθήκαμε προς την Ιερουσαλήμ και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, εκεί που ο Κύριος καταδέχτηκε να χλευαστεί από το δημιούργημά του και τέλος να σταυρωθεί.

Τα συναισθήματα είναι πολυποίκιλα, δάκρυα χαράς και θλίψεως τρέχουν από τα μάτια των προσκυνητών γιατί αξιώθηκαν να πατήσουν τον τόπο της επίγειας δράσης Του Κυρίου μας.

Όλα μαρτυρούν το πέρασμα του Θεανθρώπου από την γη, το σημείο της φραγγελώσεως, τον φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και το Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου. Επισκεφτήκαμε πάρα πολλά προσκυνήματα : Βηθλεέμ, Γεθσημανή, Όρος

Ελαιών, Βηθανία ,τον τάφο του Λάζαρου, το σπίτι του Σίμωνος του λεπρού, Ιεριχώ, Μονή Χοζεβά, Σαραντάριο, Άγιος Γεράσιμος, Άγιος Θεοδόσιος, Άγιος Σάββας, Όρος Θαβώρ, Ναζαρέτ, Κανά, Τιβεριάδα «με το πλοιάριο πλεύσαμε την πορεία που ακολούθησε ο Κύριος με τους μαθητάς Του» τον Ιορδάνη ποταμό όπου έγινε και το συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών, την Γιάφα (Yaffa) αρχ. Ιόππη όπου βρίσκεται η Μονή των Αρχαγγέλων και ο τάφος της Αγίας Ταβιθά που ανέστησε ο απόστολος Πέτρος.

Όλες οι ομορφιές στη ζωή μας έχουν αρχή και τέλος, έτσι λοιπόν φτάσαμε στο τέλος της πνευματικής μας εκδρομής παρακαλώντας τον Θεό αυτή την πνευματική ανάταση να την διατηρήσει μέσα μας και να μας αξιώσει να επισκεφτούμε και του χρόνου τα Πανάγια Προσκυνήματα και να μας αξιώσει να πορευόμαστε με την αναμμένη λαμπάδα της αναστάσεως που θα μας οδηγεί στον δρόμο του Ευαγγελίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

 

Previous post

Χριστός Ανέστη

Next post

Εορτή λήξης Κατηχητικού έτους

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ