ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΡΗΣΙΕΣ

Χειροτονία Ιερέως από τον Σεβασμιώτατο στον Καθεδρικό Ι.Ν Πειραιώς

Να τιμά τον Θεό και να σέβεται το ιερό Θυσιαστήριο κάλεσε τον εως σήμερα αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Νικόλαο Λάμπρου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κατά την χειροτονία που τελέσθηκε στον Ι. Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς.

Πλήθος πιστών συμπροσευχήθηκε κατά την εις πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Νικολάου, ενός τέκνου της τοπικής μας Εκκλησίας και των κατηχητικών της, ο οποίος από τον Οκτώβριο του 2012 υπηρετεί την Εκκλησία ως ιεροδιάκονος κοντά στον Σεβασμιώτατο.

«Ο δρόμος που επέλεξες είναι δύσκολος και ανηφορικός, είναι αγώνας» είπε προς τον νεοχειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος, οποίος ευχήθηκε στον νέο κληρικό να μιμηθεί και να ακολουθήσει το ομολογιακό παράδειγμα του Οσίου Ιερωνύμου του εν Αιγίνη. Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε προς τον νέο ιερέα πως η αποστολή του είναι η διακονία του ανθρώπου και η με κάθε τρόπο φροντίδα της ψυχής.

«Να αγαπάς και να υπηρετείς με αυτοθυσία τους ανθρώπους» τόνισε ο Σεβασμιώτατος. Στην χειροτονία του νέου ιερέως συμμετείχαν αρκετοί κληρικοί τόσο από την Ιερά Μητρόπολη μας όσο και άλλες ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι εις το Ιερό Βήμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής κ. Χρυσόστομος, και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μαραθώνος κ. Φώτιος και Χριστιανουπόλεως κ. Γρηγόριος.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Previous post

Η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού εις τον Καθεδρικό Ι.Ν. Πειραιώς

Next post

Τιμούμε τον μακαριστό πρώτο Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ. Πειραιώς & Σαλαμίνος

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος