ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΡΗΣΙΕΣ

Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου στην Ι.Μητρόπολη

Ένας νέος Ιεροδιάκονος προστέθηκε στις τάξεις του Ιερού Κλήρου της τοπικής μας Εκκλησίας. Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος Β, Προχώρησε στην εις Διάκονον Χειροτονία του ευσεβούς νέου κ.Ιωάννη Κάτσαρη.

 

Ο νέος Ιεροδιάκονος προέρχεται από τα “σπλάχνα” της τοπικής μας Εκκλησίας, είναι 33 ετών, έγγαμος.

Η χειροτονία πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ι. Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς παρουσία πλήθους μελών της Εκκλησίας μας που συμπροσευχήθηκαν για την στερέωση και φώτιση του νέου κληρικού.

Υποδεχόμενος τον νέο Ιεροδιάκονο στις τάξεις του Ι. Κλήρου της Ι. Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας συνεχάρη ιδιαιτέρως τον νέο κληρικό για την τόσο σημαντική του απόφαση να υπηρετήσει την Εκκλησία σε αυτήν την εξόχως δύσκολη συγκυρία για τον λαό μας.

 

“Η οδός που επέλεξες να ακολουθήσεις είναι δύσκολη. Η εποχή που διανύουμε την κάνει ακόμη δυσκολότερη. Η πίστη πρέπει να είναι το βασικό όπλο σου, η ρομφαία και η ασπίδα σου” είπε στον νεοχειροτονηθέντα ο Σεβασμιώτατος και συμπλήρωσε “Είμαι βέβαιος πως θα αποδειχθείς άξιος της κλήσεως γιατί γνωρίζω τον βίο και την πορεία σου, την αγάπη σου στην Εκκλησία και τον άνθρωπο”.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 


Πλούσιο φωτογραφικό υλικό βρίσκεται ΕΔΩ

Previous post

Χειροτονία Νέου Διακόνου!

Next post

Με λαμπρότητα η Κοίμησις της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό Πειραιώς

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος