ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΡΗΣΙΕΣ

Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου στην Ι. Μητρόπολη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στη χειροτονία ενός νέου Ιεροδιακόνου προχώρησε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου (ν.ημ) ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος. 

 

 

Η χειροτονία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς παρουσία εκατοντάδων πιστών που έσπευσαν να συμπροσευχηθούν για την στερέωση του νέου μέλους του Ιερού μας Κλήρου.

 

Ο νέος Ιεροδιάκονος Νικόλαος Λάμπρου, τέκνο της τοπικής μας Εκκλησίας έλαβε τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας με φόβο Θεού και σε ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα.

 

«Δεν θα πρέπει ποτέ να παύσεις να πλησιάζεις το ιερό θυσιαστήριο με φόβο Θεού» κάλεσε τον νέο ιεροδιάκονο ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του. «Αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνά ο τόπος μας το φορτίο που αναλαμβάνεις να σηκώσεις είναι πολύ πιο βαρύ. Οφείλεις να διακονείς με συνέπεια και σωφροσύνη την Εκκλησία και τον πιστό λαό του Θεού» συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος, που συνεχάρη τόσο τον ίδιο τον νεοχειροτονηθέντα όσο και την σύζυγο του για την σπουδαία απόφαση τους.

 

«Εύχομαι να έρθει η μέρα που δεν θα υπάρχει κανένα Θυσιαστήριο που να μην λειτουργεί. Εύχομαι να λειτουργούν όσες το δυνατόν περισσότερες εκκλησιές στην πόλη μας ώστε να δοξάζεται ασταμάτητα  το όνομα το Κυρίου» τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

Previous post

Με λαμπρότητα η Κοίμησις της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό Πειραιώς

Next post

Το Σάββατο δυο Χειροτονίες στον Καθεδρικό Ι.Ν. Πειραιώς

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος