ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΡΗΣΙΕΣ

Χριστούγεννα με το πάτριο εορτολόγιο

«Χριστός Γεννάται Δοξάσατε» έψαλλαν χιλιάδες πιστοί σε όλες τις ενορίες και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος  την Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου (7/1 ν.ημ) που έσπευσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες να εορτάσουν την Γέννηση του Θεανθρώπου, σύμφωνα με το πάτριο εορτολόγιο.

 

 

Παρά το γεγονός πως η ημέρα δεν είναι αργία, αλλά εργάσιμος, οι οικογένειες των πιστών ανθρώπων που ακολουθούν το πατροπαράδοτο σέβας βρέθηκαν στους τόπους της θείας λατρείας για να υποδεχθούν το Θείον Βρέφος.

 

Στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, συμπαραστατούμενος υπό του Γενικού αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Κοντογιώργη και του Ιεροδιακόνου π. Νικολάου Λάμπρου.

 

Όπως είθισται, η χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία ξεκίνησε στις 5 τα ξημερώματα , πριν ακόμη ανατείλει ο ήλιος δίνοντας στους πιστούς την εικόνα μιας χριστουγεννιάτικης αγρυπνίας.

 

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει εγκάρδιες ευχές με όλο το εκκλησίασμα.

 

Την ερχόμενη Δευτέρα, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος όπου και θα τελέσει την Δοξολογία επί τω νέω έτει.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 

Previous post

Γεμάτη όμορφες στιγμές η χριστουγεννιάτικη εορτή του κατηχητικού

Next post

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητροπολη

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος