ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΡΗΣΙΕΣ

Χριστός γεννάται δοξάσατε! Χριστούγεννα στον Πειραια

Την Θεία Γέννηση του Σωτήρος Ιησού Χριστού, εόρτασαν απ’ άκρη σ’ άκρη της επικράτειας οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ομολογώντας για μια ακόμη φορά την προσήλωση στην παράδοση και την πατρώα Ορθοδοξία.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της μητροπολιτικής μας περιφέρειας, οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα πριν ακόμη βγει ο ήλιος αναγγέλλοντας την Γέννηση του θείου Βρέφους, του Λυτρωτού και Σωτήρος μας.

Κατά την μεγάλη δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, τέλεσε την αναίμακτο θυσία εις τον Καθεδρικό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, στον οποίο παρά τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι πιστοί προσήλθαν ως οι Μάγοι, για να προσκυνήσουν την Φάτνη του Θείου Βρέφους.

Τόσο στον Καθεδρικό μας Ναό όσο και στους υπόλοιπους ενοριακούς Ναούς, πολλοί ήταν εκείνοι, ιδιαίτερα νέοι, που μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων έχοντας προετοιμαστεί καταλλήλως σύμφωνα με τους κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Συγκινημένος από την προσέλευση των πιστών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, μίλησε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, για το σχέδιο της Θείας Σωτηρίας το οποίο προετοίμασε ο ίδιος ο Δημιουργός μας, στέλνοντας στην Γη τον Μονογενή Υιό και Λόγο Του.

Όπως κάθε χρόνο Κλήρος και λαός αντήλλαξαν ευχές ενώ τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου, έψαλλαν τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Previous post

Ο Πειραιάς τίμησε τον Πολιούχο του, Άγιο Σπυρίδωνα

Next post

Μια θαυμάσια εορταστική εκδήλωση από το κατηχητικο του Καθεδρικού μας

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος