ΝΕΑ

Η επέτειος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας

Με αφορμή την συμπλήρωση  17 ετών  από την ημέρα της  εκλογής και χειροτονίας του ὡς Μητροπολίτη Πειραιώς & Σαλαμίνος ,
ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.κ Γερόντιος, Ιερούργησε  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου και κήρυξε τον Θείο Λόγο κάνοντας αναφορά αφενός μεν στην μεσιτεία και προστασία της Κυρίας Θεοτόκου, αφετέρου δε στις υποχρεώσεις των Πιστών πρός το πρόσωπο της Παναγίας μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Π.Γεώργιος ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα στον αμπελώνα του Κυρίου μας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ιερό Κλήρο και τον Λαό για τις θερμές ευχές του, τονίζοντας ότι: «Δοξάζω το ευλογημένο όνομα Του Θεού που με έστειλε να διακονήσω και να ποιμάνω την Μητρόπολη του Πειραιά έναν τόπο αγιασμένο, με ευλογημένους ανθρώπους τους οποίους αγαπώ και τους έχω στην καρδιά μου». Ώς έκ τούτου σας προτρέπω όμως σαν πνευματικός σας πατέρας να αγρυπνείτε και να προσεύχεστε ώστε να αξιωθείτε καρπούς πνευματικούς που θα σας συνοδεύουν στην ζωή σας και στη νυν και στη μέλλουσα!


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε κέρασμα στους Ιερείς , Ιεροψάλτες και στο εκκλησίασμα, στην αίθουσα του Ιερού Ναού.

Previous post

Απόστολοι εκ περάτων, συναθροισθέντες ενθάδε

Next post

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ