ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΡΗΣΙΕΣ

Ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην πόλη του Πειραιώς

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας, την αναστήλωση των ιερών εικόνων εόρτασε με κάθε τιμή η τοπική μας Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος Β΄, ιερούργησε εις τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς.

 

Πλήθος πιστών παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία και μετά από αυτήν την ανάγνωση του Συνοδικού ευχόμενοι «αιωνία η μνήμη» για όλους εκείνους που θυσιάστηκαν υπέρ της ορθοδόξου πίστεως αλλά και «ανάθεμα» σε όσους εκείνους υποστήριξαν τις αιρέσεις και κινήθηκαν ενάντια στην Αγία Εκκλησία.

Είναι σημαντικό να τονισθεί πως δυστυχώς ανάμεσα σε άλλες καινοτομίες εις βάρος της Πίστεως και της Εκκλησίας, συγκαταλέγεται και η «λογοκρισία» του Συνοδικού, από το οποίο παραλείπουν τα αναθέματα. Οι λόγοι είναι δυστυχώς γνωστοί.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όλοι μαζί Κλήρος και λαός με πρώτο τον ποιμενάρχη της τοπικής μας Εκκλησίας, σχημάτισαν λιτανευτική πομπή, λιτανεύοντας τις ιερές εικόνες περιξ του Καθεδρικού μας Ναού, τιμώντας την μεγάλη αυτή ημέρα.

ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το εσπέρας της αυτής ημέρας η τοπική μας Εκκλησία και η πόλις του Πειραιώς  φιλοξένησαν την Συνοδική εκδήλωση στην οποία παρέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος και μέλη της Ιεράς Συνόδου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γαρδικίου κ. Κλήμης ενώ την διακονία της παρουσιάσεως είχε αναλάβει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ.Π & Σ π. Γεώργιος Κοντογιώργης.

Στο πλαίσιο της εκδηλώσεως πραγματοποιήθηκε η βράβευση του π. Ιγνατίου Μπάφα της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής, ενός κληρικού ο οποίος υπηρετεί το ιερό θυσιαστήριο επί 50 συναπτά έτη, έχοντας χειροτονηθεί υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κυρού Γεροντίου Α΄. Την βράβευση πραγματοποίησε ο Μακαριώτατος.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Previous post

Η Α΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Next post

Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Πειραιώς

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος