ΝΕΑ

Τον Σταυρό σου προσκυνούμε Δέσποτα

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέσθηκε σήμερα η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό και να αντλήσουν την δύναμη του ως φυλακτήριο της καθημερινότητάς μας, όπως ο Μωυσής ύψωσε την ράβδο του στην Ερυθρά θάλασσα και πέρασε τον Ισραηλίτικο λαό έτσι και εμείς περιμένουμε αγωνιζόμενοι να διαβούμε την τρικυμιώδη θάλασσα του κόσμου τούτου, προσδοκώντας ότι ο Χριστός είναι το ξύλον της ζωής που κράτησε ο Μωυσής και οδήγησε τον λαό του στην γη της Επαγγελίας.

Ο Σταυρός προσδιορίζει την ύπαρξή μας και την ταυτότητά μας μέσα και έξω απο  την Εκκλησία, από την στιγμή που βαπτιζόμαστε.

Ο Χριστός είναι αυτός που μας έβαλε στον Παράδεισο για να κερδίσουμε την Βασιλεία των Ουρανών. Εκείνος που έδειξε φιλανθρωπία και έλεος όταν εμείς χάσαμε τον Παράδεισο. Είναι Αυτός που μεγαλόπρεπα και σαν Βασιλιάς πέθανε για εμάς επάνω στον Σταυρό. Είναι Εκείνος που θα μας περιμένει στην βασιλεία των ουρανών.

Previous post

Δεκαπενταυγουστος το Πάσχα του Καλοκαιριού

Next post

Τι θα μας ρωτήσει ο Θεός

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ