Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού σε όλους τους ενοριακούς ιερούς ναούς της τοπικής μας Εκκλησίας.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, τελέσθηκε αρχιερταική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου Β΄.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στην ευχαριστιακή σύναξη και παρακολούθησε το αρχαίο τελετουργικό της ημέρας σύμφωνα με το οποίο ο Τίμιος Σταυρός υψώνεται και τιμάται από τον πιστό λαό. Πρόκειται για ένα τελετουργικό το οποίο καθιέρωσε ο Άγιος Μέγας Κωνσταντίνος μετά την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα.

Στην σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό, στο καύχημα και την δόξα της Εκκλησίας μας, ο οποίος από μέσω βασανισμού και θανατώσεως μετατράπηκε σε μέσο επιστροφής μας στην αγκαλιά του Κυρίου, του Θεού και Πατέρα μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ

Previous post

Η λαμπρά πανήγυρις του Καθεδρικού Ιερού Ναού Πειραιώς

Next post

Αγιασμός για την έναρξη της κατηχητικής χρονιάς

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος