ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΡΗΣΙΕΣ

H εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνευματος στην Ι. Μητρόπολη

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς τέλεσε τη Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

 

 

Πλήθος πιστών παρακολούθησε την Θ. Λειτουργία και τον Εσπερινό που ακολούθησε, κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τις ευχές του Αγίου Πνεύματος.

 

Το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πεντέλης.

Την κυριώνυμο ημέρα του Αγίου Πνεύματος ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονής της Παναγίας (Φλεβατιώτισσα) Σαλαμίνος παρουσία πλήθους πιστών. 

 

 

 

Την Θ. Λειτουργία παρακολούθησε και ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ι. Τσαβαρής.

Τόσο στον Καθεδρικό Ναό, την ημέρα της Πεντηκοστής, όσο και στην Ι.Μ. Φλεβαριωτίσσης, την επομένη, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τους αγώνες που δίνει ο λαός μας και για τη σοφία που χρειάζεται να έχουν οι κυβερνώντες.

«Ας ευχηθούμε όλοι μας μέσα από την ψυχή μας, ο Κύριος δια του Παναγίου Πνεύματος, να φωτίσει τους κυβερνώντες. Να δουν τι περνά ο λαός μας και να σκύψουν πάνω στα προβλήματα του» είπε ο Σεβασμιώτατος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Previous post

Η εορτή της Αναλήψεως στην τοπική μας Εκκλησία

Next post

Η ονομαστική εορτή του Ποιμενάρχου μας

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος