Αναδημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Ι. Μητροπόλεως μας, σχετικά με μια χρήσιμη φιλανθρωπική δράση που έλαβε χώρα στον Καθεδρικό μας Ναό.

Ψάρια βάρους 1.150 κιλών διένειμε το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην τακτική φιλανθρωπική δράση της τοπικής μας Εκκλησίας με μόνο στόχο την ενίσχυση όσων το δυνατόν περισσοτέρων συμπολιτών μας που έρχονται αντιμέτωποι με την ανέχεια και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου εκατοντάδες συμπολίτες μας από διάφορες περιοχές της πόλης, συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς για να παραλάβουν το βοήθημα. Ο Σεβασμιώτατος θέλησε προσωπικά να διανείμει σε κάθε έναν αδερφό την βοήθεια της τοπικής μας Εκκλησίας ώστε να ενημερωθεί απευθείας για τις ανάγκες και τα προβλήματα.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που ζήτησαν και έλαβαν την στήριξη της Εκκλησίας χωρίς ένταση και αναμονή.

Σε κάθε έναν συμπολίτη μας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση» εκφράζοντας την ευχή αυτή η κατάσταση να περάσει σύντομα και όλοι να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το φιλανθρωπικό έργο της Ι.Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Για εμάς η στήριξη των ανθρώπων που έρχονται στην Εκκλησία ζητώντας ενίσχυση είναι ιερή διαδικασία. Οι πόροι μας είναι ελάχιστοι. Δεν υπάρχει η παραμικρή οικονομική ενίσχυση ούτε από το Κράτος ούτε από κάποιον άλλο φορέα. Η Ι. Μητρόπολις δεν έχει την παραμικρή περιουσία. Ουσιαστικά διαχειριζόμαστε το υστέρημα των ανθρώπων που εμπιστεύονται την Εκκλησία ώστε να το αξιοποιήσει όπως πρέπει. Συγκεντρώνουμε κυριολεκτικά ένα ένα ευρώ και προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Οι ανάγκες είναι τεράστιες και οι πόροι ελάχιστοι. Ελπίζουμε όμως πως η Παναγία δεν θα μας αφήσει».

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Previous post

Πλήθος πιστών στον Ακάθιστο Ύμνο

Next post

400 δέματα σε οικογένειες από την Ι. Μητρόπολη

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος