ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΡΗΣΙΕΣ

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας

Την ιερά μνήμη του Οσίου Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις του Αθωνίτου, το όνομα του οποίου φέρει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος Β΄, τίμησε σήμερα με λαμπρότητα η τοπική μας Εκκλησία.

Στον Καθεδρικό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς τελέσθηκε Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, με συλλειτουργούς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους, Χριστιανουπόλεως κ. Γρηγόριο και Γαρδικίου κ. Κλήμη.

Συμπροσευχόμενος επί του Ιερού Βήματος, παρέστη και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Γρηγόριος ο οποίος ομίλησε για την ανάγκη της ειλικρίνειας στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο για τον μακαριστό προκάτοχο και πνευματικό του πατέρα, Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κυρό Γερόντιο Α΄. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους κληρικούς με πρώτο, τον Προκαθήμενο της μαρτυρικής Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ., τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και τον λαό του Θεού που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τον Όσιο και να ευχηθούν στον ίδιο για την ονομαστική του εορτή.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στο Καθολικό της Ι.Μ. Υπαπαντής του Κυρίου Σαλαμίνος.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε εδω: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous post

Η μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής στην τοπική μας Εκκλησία

Next post

Ο πανηγυρικός λόγος του Σεβασμιωτάτου εις την Κοίμηση της Θεοτόκου

cathedral.impc

cathedral.impc

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος